Опознай ни...

Усмихнато дете, изцапано с боички

Екипът

Екипът на частна детска ясла „Приключенци” е обединен от вярването, че всяко дете е една малка вселена! Ние осъзнаваме огромната отговорност и привилегия да бъдем част от израстването и формирането на личността. За нас е важно да опознаем всяко малко човече, прекрачило прага на детската ясла и да създадем среда, в която то да се чувства спокойно и обгрижено.

Децата са безстрашни приключенци и свободолюбиви откриватели, когато са обичани!

Дете, което се смее

Ние сме Цвети и Криси – две майки на общо пет деца; ентусиасти с големи мечти; цветни представители на зодиакалния знак „близнаци”; неуморни търсачи на ново знание и основатели на частна детска ясла „Приключенци” – едно специално място, вдъхновено от децата.

Нашата подкрепа и силна опора се крие в огромното търпение и силната обич на двама вдъхновяващи съпрузи и отдадени татковци. А смисълът – той грее в очите на нашите деца!

Професионалният ни опит се преплита някъде между танците, архитектурата, маркетинга, социалните дейности, създаването на солна стая, ръководенето на ресторантьорски бизнес, организирането на събития, писателството, заниманията за бебета и деца… и общо 10-те години трудов стаж на позицията „мама”. Приятно ни е да се запознаем!

Ръце
Бонбони

Нашият приключенски екип е разноцветен – каквито трябва да бъдат и преживяванията на малките приключенци в детската ясла.

Ежедневна грижа за децата полагат медицинските сестри и помощник-възпитателите. Те проследяват здравословното състояние на всяко дете, спазването на дневния режим, храненето, поддържането на отлична хигиена и овладяването на основни умения в грижата за себе си.

За танците, музиката и физическата активност в дневната рутина на приключенците отговаря Криси, а за усъвършенстването на фината моторика и умението да творим с ръцете си – Цвети.

Всички други забавни дейности и усвояването на допълнителни знания и умения, има грижата нашия екип и външните специалисти, които работят с децата в частна детска ясла „Приключенци” – учител по английски език, йога инструктор, музикален педагог, арт терапевт. А всички заедно се грижим за изграждането на спокойна и сигурна среда, в която щастието на децата е основен приоритет.

Мястото

Приключенията започват с една смела идея и уверена стъпка напред! Създаването на частна детска ясла „Приключенци” неусетно се превърна в съкровено желание. Мечтаехме за възможността да създадем място пречупено през призмата и опита ни като родители. Място, където децата свободно да откриват, да мечтаят и да творят. Детска ясла, в която се подхожда съзнателно към огромните възможности и потенциал на детския ум още от най-ранна детска възраст. И не на последно място – в нея да работи екип от хора, който отдава нужното внимание на детските емоции, индивидуалност и интереси.

Друг основен елемент в методиката на нашата работа са родителите. За нас е важно да заздравим връзката между детската ясла и семейството. Родителите трябва да виждат и да знаят какво се случва с тяхната малка вселена във времето, в които е далеч от тях. Да имат възможност да наблюдават, да участват, да получават ежедневна информация и да продължат да оказват активна подкрепа във формирането на детската личност.

Игра с конструктор

А защо „Приключенци”? Името се роди от откривателската същност, желанието за знание и неподправеното любопитство на децата. Малките приключенци бързат да отворят очи сутрин, тичат, скачат и кипят от енергия – чака ги цял един свят пълен с чудеса и нямат нито минутка време за губене! Детското въображение рисува космически кораби от клонки и листа, няма рационални граници и живее в безвремие. Децата виждат със сърцето си, смеят се с глас и откриват магията, защото я търсят!

Нашето място носи свой приключенски дух – от планинските пейзажи по стените, през чудната  къмпинг палатка до лагерния огън от възглавнички. Кътчето за спане е обсипано със звезди и обгърнато в спокойствие. Мястото за хранене и творчество е пълно с малки чудеса, а откритото ни пространство дава свобода за щури игри и споделени преживявания!

Дървено влакче с релси

Дневни занимания

В детската ясла всеки ден е приключение! Ние вярваме, че ежедневието на децата е крехък баланс между позната рутина, която дава спокойствие и увереност, и нови преживявания носещи положителни емоции и възможност за усвояване на умения.

С нас малките приключенци участват в различни занимания:

  • „Забавен английски” – От A, B, C през One, Two, Three… и по-далеч!
  • „Ритъм и движение” – Как звучат маракасите? А ксилофонът? Хайде да пеем!
  • „Йога практики” – Застани като костенурка, протегни се като жираф.
  • „Арт занимания” – Нарисувай, залепи, моделирай, изрежи!
  • „Природни чудатости” – Улови снежинка, намери си камъче, виж дъжда.
  • „Вълшебни страници” – Четенето е вълшебна врата към чудни светове!
  • „Празнични приготовления” – Дядо Коледа пристига! Яйцата кой ще боядиса?