Събития...

Дете, което пише

А, Б, В-то зная аз!

24.05.2022 На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,

Дете с големи очила

Слънце грей!

03.05.2022 На 3-ти май отбелязваме Международният ден на Слънцето. Чудесен повод да разкажем по детски

Дете с раница

Приключенски дни

01.05 – 31.05.2022 Приключенските седмици съвпадат с адаптационния период за всяко дете. За нас е

Неделни срещи: „С мама на детска ясла”

Кога: Април/май

Кратка информация: През месеците април и май в частна детска ясла „Приключенци” ще проведем поредица от неделни срещи на тема „С мама на детска ясла”. Те ще са обвързани с предстоящите пробни седмици, в които всички малки приключенци могат да се включат.

Детайли:

Неделните срещи „С мама на детска ясла” полагат основите на адаптационния период, през който преминава детето и цялото семейство. Те се провеждат в рамките на няколко часа и са организирани според дневната рутина в яслата с тази разлика, че се дава възможност на детето да ги изживее с мама или татко. Идеята на тези срещи е опознаване на пространството, запознаване с екипа и включване в различни дейности, които предстоят да станат част от ежедневието на малкия приключенец.

Събитията се провеждат в малки групи със задължително предварително записване. Родителите получават детайлна информация за всички планирани приключения и какво е необходимо, за да се подготвят за тях.

Приключенски дни

Кога: Април/май

Кратка информация: През месеците април и май в частна детска ясла „Приключенци” ще проведем поредица от „Приключенски седмици” – 5-дневни пробни периоди, в които малките приключенци могат да ни посещават, а родителите да опознаят нашата методика на работа.

Детайли:

Приключенските седмици съвпадат с адаптационния период за всяко дете. За нас е важно родителите да направят информиран избор на детска ясла за своя малък приключенец. По тази причина ние предоставяме възможност за посещение в детската ясла в рамките на една седмица – без заплащане на такса или дългосрочно обвързване. За периодът се дължи единствено заплащане на храна за детето на стойност 25 лв.

През тези няколко дни децата ще могат да се включат във всички дневни занимания и да опознаят екипа на детската ясла. В това време родителите ще имат достъп до видеонаблюдение и ежедневна обратна връзка за това как се чувства детето в новата среда, с какви трудности се сблъсква, какви интереси проявява. Седмицата завършва с индивидуална среща с родителите, на която се прави кратко обобщение на преживяното и се обсъждат всички въпроси, които вълнуват родителите и нашия екип. Впоследствие семейството взема решение, дали иска да повери своето дете на грижите на нашия екип.